Conservation Area


Conservation Area

Council: Lambeth

Reference: 19/04482/FUL

Appeal won: 19/10/2020

Description: Removal of the rear conservatory and erection a single storey rear home office outbuilding with a garden patio, together with the replacement of the existing front and rear single timber framed windows with double glazed timber framed windows and the replacement of the rear PVCu windows at first floor with double glazed timber sash windows.

Reason given for Refusal: "The proposed outbuilding by reason of its siting and scale would constitute an inappropriate addition to the rear garden that would fail to preserve or enhance the character and appearance of the wider mews and surrounding St Marks Conservation Area causing less than substantial harm to significance of the St Marks Conservation Area that would not be outweighed by any public benefit contrary to the objectives of policies Q11, Q14 and Q22 of the Lambeth Local Plan (2015) and Paragraph 196 of the NPPF."